• +30 2299042390
 • Π. Μελά 20, Κερατέα 190 01, Ελλάδα
 • mail@2dim-kerat.att.sch.gr
 • Τα νέα του σχολείου μας

  Διατροφή στο σχολείο

  Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες, διαμορφώνονται από τα πρώτα χρόνια της ζωής και συμβάλλουν στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής υγείας. Στην Ελλάδα, το 25% των εφήβων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, κατατάσσοντας την χώρα μας στην 6η υψηλότερη θέση στις χώρες του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ. Αντίστοιχα, στις  ηλικίες των 6-9 ετών καταγράφεται ως υπέρβαρο ή παχύσαρκο το 42% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών.

  Σύμφωνα με τις εθνικές διατροφικές συστάσεις τα παιδιά και οι έφηβοι θα πρέπει να καταναλώνουν καθημερινά ποικιλία λαχανικών και φρούτων εποχής, γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών,  ποικιλία  δημητριακών  (κατά  προτίμηση  ολικής  άλεσης). Η συχνή κατανάλωση  αλλαντικών,  αναψυκτικών  και τροφίμων που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη ή/και μεγάλη ποσότητα αλατιού έχει σχετιστεί με την εμφάνιση νοσημάτων όπως η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά και ο σακχαρώδης διαβήτης.

  Καθοριστικό  ρόλο  στην καθιέρωση  υγιεινού  διατροφικού  προτύπου για  τα  παιδιά αποτελεί και η επιλογή θρεπτικού και υγιεινού κολατσιού. Δεδομένου ότι τα παιδιά παραμένουν αρκετές ώρες στο σχολείο, το κολατσιό αυτό πρέπει να παρέχει ενέργεια για τις σωματικές και πνευματικές τους δραστηριότητες και να είναι πλούσιο σε ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά.

  Δείτε το σχετικό ενημερωτικό υλικό του Υπουργείου Υγείας:

  Διατροφικός οδηγός για παιδιά

  Το υγιεινό μου κολατσιό