• +30 2299042390
 • Π. Μελά 20, Κερατέα 190 01, Ελλάδα
 • mail@2dim-kerat.att.sch.gr
 • Τα νέα του σχολείου μας

  Λεξικομαχίες!

  Σε εξέλιξη βρίσκεται ο μεγάλος διαγωνισμός Ορθογραφίας – Γραμματικής και Συντακτικού “Λεξικομαχίες” που διοργανώνει το σχολείο μας.

  Στο διαγωνισμό συμμετέχουν όλες οι τάξεις με ανάλογο για την ηλικία τους περιεχόμενο. Οι μαθητές/τριες πρέπει να περάσουν από φάσεις (επίπεδα) μέχρι να φτάσουν στον τελικό.

  Οι διαγωνισμοί στο σχολικό περιβάλλον αλλάζουν το πλαίσιο μάθησης, δημιουργούν ένα θετικό κλίμα και δημιουργούν ισχυρά κίνητρα για ενεργότερη συμμετοχή.

  Competition-based learning (CBL) είναι μια παιδαγωγική πρακτική που συνδυάζει τη μάθηση μέσω διαγωνισμών.

  Οι μαθητές καλλιεργούν κουλτούρα υγιούς ανταγωνισμού με παράλληλη τόνωση της αυτοεκτίμησης και της προσήλωσης σε στόχους.

  Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από αντίστοιχες δράσεις αναδεικνύονται κρυφά ταλέντα και δεξιότητες που στο αυστηρό σχολικό πλαίσιο δεν μπορούν να αναδειχθούν.

  Ως πλατφόρμες χρησιμοποιείται το Socrative και το Kahoot

   

  Σε προετοιμασία

  Σε φάση προετοιμασίας βρίσκονται εργαστήρια (Workshops) Προγραμματισμού που θα υλοποιήσουν μαθητές της ΣΤ τάξης. Θα χρησιμοποιηθούν επιτραπέζια παιχνίδια coding καθώς και το Scratch Jr

  Επίσης, σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται και ο ξενόγλωσσος διαγωνισμός ορθογραφίας.

  Τέλος, σε φάση προετοιμασίας και το STEM Challenges όπου οι μαθητές/τριες με απλά υλικά θα κατασκευάσουν, θα δοκιμάσουν, θα βελτιώσουν τις κατασκευές τους και τέλος θα διαγωνιστούν σε ευχάριστους και διασκεδαστικούς διαγωνισμούς.

  (Δράσεις για ένα δημιουργικό και καινοτόμο σχολείο)