• +30 2299042390
 • Π. Μελά 20, Κερατέα 190 01, Ελλάδα
 • mail@2dim-kerat.att.sch.gr
 • Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης

  Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

  με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες της Δ/νσης ΠΣΕΑ της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Τάξης, του ΟΑΣΠ και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κάθε σχολείο υποχρεούται να καταρτίσει Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας και σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση
  σεισμού, πυρκαγιάς, ακραίων καιρικών φαινομένων ή άλλων καταστροφών κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

  Η σχολική μας μονάδα έχει ήδη εκπονήσει και καταθέσει στις αρμόδιες αρχές τα παραπάνω έγγραφα και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση σχετικών φαινομένων.

  Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν 3 ασκήσεις εκκένωσης κτιρίου, σε ημερομηνίες που δε θα γνωρίζουν οι μαθητές, προκειμένου να εκπαιδευτούμε στο πώς λειτουργούμε σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και να αξιολογηθεί η ετοιμότητά μας.

  Δεδομένου ότι σε δύσκολες καταστάσεις συχνά προκαλούνται ατυχήματα λόγω του πανικού που δημιουργείται και όχι του ίδιου του φαινομένου, είναι σημαντικό οι μαθητές να παραμείνουν ψύχραιμοι, ήσυχοι και να ακολουθούν με ακρίβεια τις οδηγίες των δασκάλων τους.

  Στο σχολείο θα πραγματοποιηθεί σχετική ενημέρωση, είναι όμως σημαντικό να
  το συζητήσετε μαζί τους και στο σπίτι.

  Πατώντας στην εικόνα μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο με τίτλο “Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης” για την αντιμετώπιση ακραίων συνθηκών κατά τη λειτουργία του σχολείου.