• +30 2299042390
  • Π. Μελά 20, Κερατέα 190 01, Ελλάδα
  • mail@2dim-kerat.att.sch.gr
  • Τα νέα του σχολείου μας

    Η δράση μας “Εβδομάδα βιβλίου” (με μια ματιά)

    Η ιδέα ήταν:  “εβδομάδα βιβλίου” με πολλές δράσεις.
    Στόχος: Η επαφή των παιδιών με τα βιβλία.
    Η κατάλληλη ημέρα έναρξης: Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου : 2 Απριλίου (Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού το σχολείο μας  συμμετείχε με το δικό του τρόπο στη μετάδοση της αξίας του βιβλίου στα παιδιά).
    Και έτσι η ιδέα πήρε “σάρκα και οστά”: (ανακοίνωση-ενημέρωση)

    Κυριακή 2 Απριλίου:

    Μαζί μας βρέθηκε η εκπαιδευτικός-συγγραφέας, κ. Αναστασία Κατσούγκρη όπου και απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών.
    Μαθητές της Γ΄& Δ’ τάξης και η χορωδία του σχολείου “ζωντάνεψαν” το παραμύθι της “Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ ταξιδεύουν στον χρόνο”.

    Τρυφερές στιγμές με τους μικρούς μας μαθητές να κερδίζουν ως πρωταγωνιστές τη βραδιά οδηγώντας μας στο μακρινό παρελθόν… στον κυκλαδικό πολιτισμό! “Η μηλιά της γνώσης” και οι μικροί ήρωες της ιστορίας μάς “δίδαξαν” τον κυκλαδικό πολιτισμό και μας ξενάγησαν σε ένα από τα νησιά του, τη Θήρα.  Και μαζί μας η κ. Κατσούγκρη απολάμβανε το ταξίδι αυτό που η ίδια είχε “σχεδιάσει” πρώτα για  παιδιά με τύφλωση και αμβλύωπες.

    Την ευχαριστούμε θερμά για την παρουσίαση της, τις τρυφερές αφιερώσεις της και για όλες τις απαντήσεις που μας έδωσε.

    Η χαρά των παιδιών ήταν τεράστια με το ζεστό χειροκρότημα του κοινού και της κας. Αναστασίας, καθώς κατάλαβαν ότι ήταν πολύ καλοί καπετάνιοι στο ταξίδι αυτό!

    Τρίτη 4 Απριλίου:

    O δάσκαλος, συγγραφέας και πρωταθλητής ακοντισμού, κ. Νίκος Μιχαλόπουλος παρουσίασε το βιβλίο του “Θες να παίξουμε;”

    Μέσα από αλληγορικές ιστορίες ο κ. Μιχαλόπουλος πέρασε δυνατά μηνύματα για την ανθρώπινη δύναμη, τον πλούτο που μπορεί να έχει μέσα του ο καθένας μας, τη δύναμη της διαφορετικότητας. Και φυσικά μέσα από το βιβλίο του δόθηκε έμφαση στην αντίθεση προς οποιαδήποτε μορφή βίας. ” Η ζωή θα μπορούσε να είναι ένα όμορφο ταξίδι για όλους, αν όλοι μπορούσαν να ταξιδέψουν με ασφάλεια”.

    Στο τέλος της συνάντησης ο συγγραφεάς με τα παιδιά φώναξαν μαζί το σύνθημα – οδηγό “Ονειρεύομαι, θέλω, μπορώ” .

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Τετάρτη 5 Απριλίου:(πρωί)

    Ο προπονητής σκακιού κ. Γιάννης Παπαδημητρίου πρόσφερε στα παιδιά μια πρώτη γνωριμία με το σκάκι. Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι και όπως όλα τα παιχνίδια προσφέρει συναισθήματα χαράς, διασκέδασης, ευγενούς άμιλλας και δημιουργικότητας.

    Οι μαθητές μας άκουσαν τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού, “γνώρισαν” τα πιόνια και έκαναν τους πρώτους τους … αγώνες. Ακούστηκαν και πολλά … “ματ”.

    Τετάρτη 5 Απριλίου:(απόγευμα)

    Απογευματινό τσάι και συζήτηση με γονείς και φίλους.

    Κοντά μας ήταν ο κ. Βασίλειος Ν.Μύρκος, Λογοθεραπευτής MSc, Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεπεδικών – Λογοθερατευτών όπου συζήτησε μαζί μας και δέχτηκε τις ερωτήσεις μας. Συζητήσαμε για τις δυσκολίες του γραπτού και προφορικού λόγου, για την ορθογραφία και για συμπεριφορές που θα μας θέτουν ως γονείς σε εγρήγορση.

    Ευχαριστούμε τους προσκεκλημένους μας για την τιμή που μας έκαναν καθώς και όλους όσοι στήριξαν τη δράση μας και βρέθηκαν κοντά μας!

     

    Σύλλογος γονέων &

    Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου