• +30 2299042390
  • Π. Μελά 20, Κερατέα 190 01, Ελλάδα
  • mail@2dim-kerat.att.sch.gr
  • Τα νέα του σχολείου μας

    “Το 2ο Δημοτικό Κερατέας διαβάζει για τη Λαυρεωτική”

    Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας με την υποστήριξη της Χρυσής Τομής συμμετέχει φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με τίτλο “Πόλε(ι)ς” διοργανώνοντας εκδήλωση με θέμα
    “Το 2ο Δημοτικό Κερατέας διαβάζει για τη Λαυρεωτική” .
    Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή καμπάνια, που πραγματοποιείται  σε όλη την Ευρώπη στο τέλος Σεπτέμβρη υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
    Η εκδήλωση ανήκει στο φετινό πλαίσιο της δράσης  ¨Η Ελλάδα διαβάΖΕΙ για τις ΕΗΠΚ 2017″  που οργανώνει  το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος  του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με τη συνεργασία πολιτιστικών φορέων.
    Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μαθητές της Στ΄ τάξης θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο του  Γιώργου Π. Ιατρού “Σούνιο – Λαύριο – Κερατέα” .
    Η εκδήλωση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και θα περιλαμβάνει μικρές εκπλήξεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μετά την εκδήλωση θα “αφουγκραστούμε ήχους του παρελθόντος” μέσα από μια σύντομη περιήγηση σε αξιοθέατα της πόλης, όπου  θα χρειαστούν άνετα παπούτσια.
    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στις  5:30 μ.μ  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χρυσής Τομής, Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας.