• +30 2299042390
 • Π. Μελά 20, Κερατέα 190 01, Ελλάδα
 • mail@2dim-kerat.att.sch.gr
 • Τα νέα του σχολείου μας

  10η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού 2023

  Πατήστε στη φωτογραφία να δείτε το video

  Η  10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023 εορτάστηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

  Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας με κοινό σύνθημα «Η Κίνηση δίνει Ζωή» αφιέρωσαν την σχολική ημέρα σε δραστηριότητες και δράσεις  προκειμένου να αναδειχθεί “η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου”, ο στόχος δηλαδή του εορτασμού αυτής της ημέρας.

  To σχολείο επίσης συμμετείχε  στην κοινή αθλητική δράση της «πανελλαδικής σχολικής σκυταλοδρομίας» με  κοινό σύνθημα: «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥ Ζειν – ΕΥτυχία – ΕΥσυνειδησία – ΕΥ αγωνίζεσθαι – Ευθύνη), που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες έτρεξαν  μια συμβολική διαδρομή στην αυλή του σχολείου, διαλέγοντας από τα «ΕΥ»  την ΕΥτυχία .

  Άθληση λοιπόν για υγεία και ζωή και ολυμπιακές αξίες  που θα  εμπνεύσουν, θα ευαισθητοποιήσουν και θα κινητοποιήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων. Μια ημέρα αφιερωμένη σε πολύτιμα μηνύματα που θα υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι “το ΕΥ (ΕΥζειν-ΕΥτυχίαΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-ΕΥγένεια) είναι η επιδιωκόμενη στάση ΖΩΗΣ που πρέπει να κατακτάται με προσπάθεια, στοχοπροσήλωση και ηθική ακεραιότητα”.

  Προσκεκλημένη για να γιορτάσει με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς ήταν η ομάδα ΚΑΕ Λαυρίου. Αθλητές της κορυφής μιλούν στα παιδιά για το αθλητικό πνεύμα. Ο πρόεδρος Ευάγγελος Βώδινας, ο προπονητής Κώστας Μέξας, ο αρχηγός Θόδωρος Ζάρας και οι παίχτες Μιχάλης Σπρίντζιος, David De Julius, Xavier Castaneda και Δημήτρης Δεϊμέζης μοιράστηκαν με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς απόψεις, σκέψεις και έδωσαν ουσιαστικά μηνύματα.

  Επίσης μεγάλη χαρά μας έδωσαν οι γυμνάστριες της ρυθμικής του Αθλητικού Ομίλου Νίκη Κερατέας,  κα Κωνσταντίνα Λαντζανάκη και κα Νικολέτα Συμεόνοβα που μοιράστηκαν με τα παιδιά  μηνύματα για τον αθλητισμό και έπαιξαν μαζί τους.

  Ευχαριστούμε όλους που μοιράστηκαν μαζί μας τον ενθουσιασμό της ημέρας και συνεισέφεραν από τον δικό τους ρόλο.