• +30 2299042390
 • Π. Μελά 20, Κερατέα 190 01, Ελλάδα
 • mail@2dim-kerat.att.sch.gr
 • Η ιστορία του σχολείου μας

  Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 1971-1972.
  Για αρκετά χρόνια λειτούργησε  ως 6/θέσιο. Το σχολικό έτος 2008-09 λόγω της ραγδαίας  αύξησης του αριθμού των εγγεγραμμένων μαθητών (μετοίκηση οικογενειών ιδιαίτερα στους οικισμούς που υπάγονται στο Δήμο) προήχθη σε 10/θέσιο με προσθήκες αιθουσών  και κατά το σχολικό έτος 2010-2011 αυξήθηκε η οργανικότητά του σε  12/θέσιο  όπου  παραμένει μέχρι και σήμερα.

  Το απογευματινό ολοήμερο τμήμα λειτούργησε για πρώτη φορά το σχ. έτος 2001-02, χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του έως σήμερα.

  Στο σχολείο μας φοιτούν κάθε χρόνο περίπου 200 μαθητές.

  Περιστοιχίζεται από την βόρεια και νότια πλευρά του οικοπέδου με κωνοφόρα δέντρα (κυρίως πεύκα) που φυτεύτηκαν από μαθητές της Κερατέας, που φοίτησαν στο σχολείο κατά τα πρώτα έτη λειτουργίας του.

  Η χωροταξική διαμόρφωση του προαύλιου χώρου είναι τέτοια που επιτρέπει, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, την πραγματοποίηση διαφόρων τοπικών εκδηλώσεων (10 σειρές κερκίδων σε μήκος 70 περίπου μέτρων και μεγάλη έκταση προαυλίου).

  Σε συνεργασία με τους γονείς, με τη στήριξη του κ. Μαρτίνου και του κ. Πρίφτη που τόσα έχουν προσφέρει στο σχολείο μας, με τη στήριξη της δημοτικής αρχής και με πολύ προσωπικό κόπο διατηρούμε το σχολείο μας σε άριστη κατάσταση και με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

  Τα προγράμματά μας με σύνθημα “παιδιά, δάσκαλοι και γονείς εν δράσει” έχουν πρωταρχικό ρόλο και διαμορφώνουν τη φιλοσοφία του σχολείου μας με στόχο να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές μας τη δυναμική της ομάδας που λειτουργεί και προσφέρει, ουσιαστικά και αποτελεσματικά, στο κοινό καλό. Και όλα αυτά υπηρετώντας τον σκοπό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, “η ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών, ώστε, ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά”.

  Στην προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε υλικό για την ιστορία του σχολείου μας, ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνέντευξη που έδωσε ο εκλιπών Γεώργιος Γιασεμής, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος Κερατέας κατά την περίοδο 1967-1974 στη διάρκεια της οποίας χτίστηκε το 2ο Δημοτικό σχολείο Κερατέας.  Τη συνέντευξη αυτή εξασφάλισε ο κ. Σταμάτης Παπαθανασίου, του οποίου η  βοήθεια στην αναζήτηση στοιχείων ίδρυσης και ιστορίας του σχολείου μας ήταν πολύτιμη.