• +30 2299042390
  • Π. Μελά 20, Κερατέα 190 01, Ελλάδα
  • mail@2dim-kerat.att.sch.gr
  • Τα νέα του σχολείου μας

    Δεντροφύτευση – Φεβρουάριος 2024

    Το σχολείο μας συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας  «Τα σχολεία υιοθετούν χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ενισχύει και προτάσσει την εκπαίδευση βασισμένη στον τόπο που ζουν και κοινωνικοποιούνται οι μαθητές, ώστε να τον γνωρίσουν, να τον προστατεύσουν, να πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις βελτίωσης και να συνεισφέρουν  στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού η σχολική μας κοινότητα «υιοθέτησε» μία μικρή περιοχή στον προφήτη Ηλία Κερατέας και σε συνεργασία με τον δήμο Λαυρεωτικής και το δασαρχείο Λαυρίου πραγματοποίησε εκεί δενδροφύτευση μερικών δενδρυλλίων με το σύνθημα “ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”

    Πρωταγωνιστές σε αυτή τη δράση μας επιθυμούμε να είναι όλοι οι μαθητές του σχολείου μας και στόχος μας, όλοι να εμπλακούν στη διαδικασία με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο. Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης που έκαναν τη δεντροφύτευση. Η «υιοθετημένη» περιοχή θα είναι υπό την προστασία μας για πολύ καιρό, και στις επόμενες ενέργειές μας (πότισμα, στηρίγματα, παρατήρηση κτλ ) θα συμμετέχουν και μαθητές/τριες άλλων τάξεων.

    Ευχαριστούμε θερμά το δασαρχείο Λαυρίου και ιδιαίτερα τον κ Μαχαίρα που πρόθυμα δέχτηκε να μας βοηθήσει στην υλοποίηση της δράσης μας , στην εύρεση της περιοχής και σε όλη τη διαδικασία της δεντροφύτευσης  με γνώσεις, συμβουλές, οδηγίες , φυτά και τέλος ….με δωράκια για τα παιδιά, καθώς και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων που ήταν μαζί μας στη δεντροφύτευση.

    Ευχαριστούμε θερμά τους αντιδημάρχους κ. Στάμου και κ. Σίνη όπου χωρίς αυτούς η ιδέα μας θα έμενε….ιδέα. Ήταν μαζί μας όποτε το ζητήσαμε, μας παρείχαν κάθε μέσο που χρειάστηκε και θα είναι μαζί μας και στη συνέχεια …

    Ευχαριστούμε τον  πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Γιαννάκη που αφουγκράζεται τις ανάγκες μας και είναι κοντά μας και τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ και ένα δυνατό χειροκρότημα στους τολμηρούς γονείς των μαθητών/τριών μας που μας εμπιστεύονται, μας στηρίζουν και … πήραν τα βουνά για χάρη μας…

                                                                                                  Οι μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του σχολείου