• +30 2299042390
  • Π. Μελά 20, Κερατέα 190 01, Ελλάδα
  • mail@2dim-kerat.att.sch.gr
  • Τα νέα του σχολείου μας

    Οι δράσεις μας στην εβδομάδα εθελοντισμού

    «Εβδομάδα Εθελοντισμού LET΄S DO IT GREECE – Νοιάζομαι και Δρω» η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου (Δευτέρα 1η Απριλίου 2019  έως Κυριακή 7 Απριλίου 2019). Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων από την σχολική κοινότητα, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την εθελοντική δράση για κοινωφελή σκοπό.  Ένα κάλεσμα προς όλη την κοινωνία και προς κάθε άτομο να ενημερωθεί για τον εθελοντισμό και να συμμετάσχει ενεργά.

    Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας συμμετείχαμε στη “γιορτή” αυτή. Γιατί;

    “Για να αναλάβουμε ένα μέρος από την ευθύνη που έχουμε ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί ως κοινωνία, να νοιαζόμαστε και να δρούμε για να βελτιώνουμε τη ζωή  μας και τη ζωή των γύρω μας.

    Για να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε, ειδικά όταν συνεργαζόμαστε με άλλους, να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

    Για να βιώσουμε το μοναδικό συναίσθημα πληρότητας που γεννιέται όταν προσφέρουμε με την καρδιά μας τον χρόνο και τον κόπο μας για να κάνουμε κάτι  καλό για τους άλλους ή το περιβάλλον. “

    Και τι πιο όμορφο και πιο ελπιδοφόρο από τις ανοιχτές πόρτες που βρήκαμε … Σας ευχαριστούμε όλους που μας δεχτήκατε με τόση αγάπη!

    Τον κ. Στουραΐτη Ευάγγελο, παππού μαθητή του σχολείου μας, που μας ξενάγησε στο ξωκλήσι της Παναγίας της Αμάχαιρης, προορισμός μας στον περίπατο που κάναμε όλο το σχολείο καθαρίζοντας τον δρόμο που οδηγεί εκεί.

    Την κα Ζαρολιάγκη με τις αξιαγάπητες κυρίες που μας φιλοξένησαν στη Μνησιμάχη και έφτιαξαν με τους μαθητές της Ε’ τάξης το παραδοσιακό φαγητό “γκόγκλιες”.

    Τον πατέρα Ιωάννη που με χαρά βοήθησε τη δράση μας και την παπαδιά κα Βασιλική που μας καλοδέχτηκε στην Καταφυγή, καθώς οι μαθητές πρόσφεραν το φαγητό που έφτιαξαν στο “γεύμα αγάπης” που ετοιμάζεται καθημερινά στο ζεστό και τόσο ανθρώπινο αυτό χώρο. Καθημερινή πράξη αγάπης προς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

    Τον κ. Ορφανίδη, τις γλυκύτατες γιαγιάδες και τους χαμογελαστούς παππούδες που μας υποδέχτηκαν στο ΚΑΠΗ Κερατέας, συζήτησαν με τους μαθητές της Δ’ τάξης και σιγοτραγούδησαν μαζί τους τα κάλαντα του Λαζάρου.

    Αλλά επειδή ο εθελοντισμός δεν περιορίζεται σε μια εβδομάδα, εμείς, πρώτα ο Θεός, θα συνεχίσουμε…