• +30 2299042390
  • Π. Μελά 20, Κερατέα 190 01, Ελλάδα
  • mail@2dim-kerat.att.sch.gr
  • Τα νέα του σχολείου μας

    Οδηγίες για την επιστροφή στο σχολείο

    Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

    Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά!

    Από τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώθηκε ότι οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, θα προμηθεύονται από σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 έως και 21 Ιανουαρίου 2022. Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.

    Σας επισημαίνουμε ότι για την πρώτη εβδομάδα (10 – 15/1) το self-test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

    Από την επόμενη εβδομάδα το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, όπως γινόταν.

    Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό, μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test), είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη  και το αποτέλεσμα δηλώνεται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr  για να εκδοθεί η Σχολική Κάρτα για Covid-19.

    Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι αλλάζει το Πρωτόκολλο Διαχείρισης Επιβεβαιωμένου Κρούσματος στην τάξη, το οποίο πλέον προβλέπει κοινή αντιμετώπιση για όλους τους μαθητές του τμήματος (δεν κάνει διάκριση κοντινών θέσεων και στενών επαφών):

    • Για ανεμβολίαστους μαθητές: δωρεάν 5 τεστ σε 5 μέρες (2 rapid-test και ένα self-test, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων self-test),
    • Για εμβολιασμένους μαθητές: δωρεάν 3 self-test (1 self-test επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων self-test).

    H διενέργεια rapid test στους μαθητές θα γίνεται δωρεάν σε δημόσιες δομές, με βεβαίωση της Διευθύντριας.

    Δείτε τη σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας.

    Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

    Με εκτίμηση,

    Από τη Δ/νση του Σχολείου