• +30 2299042390
  • Π. Μελά 20, Κερατέα 190 01, Ελλάδα
  • mail@2dim-kerat.att.sch.gr
  • Τα νέα του σχολείου μας

    Υγειονομικές οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων

    Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

    Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέρχονται στο Σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες της συνημμένης Κ.Υ.Α. των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας & Θρησκευμάτων (Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/7-9-2022 ΚΥΑ, ΦΕΚ Β’ 4695), η οποία, μεταξύ άλλων, ορίζει:

    • Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες της σχολικής μονάδας.
    • Εάν ένας μαθητής εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, εντός του σχολείου, οι υπεύθυνοι επικοινωνούν με την οικογένεια για παραλαβή του παιδιού. Μέχρι τότε, ο μαθητής παραμένει σε απομόνωση, σε προκαθορισμένο, καλά αεριζόμενο χώρο. Ακολουθεί ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των Γονέων και, εφόσον, χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα COVID-19 συστήνεται η διενέργεια εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid-test ή PCR). Εάν δεν προκύψουν ενδείξεις λοίμωξης COVID-19, τότε ο μαθητής μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο όταν τα συμπτώματα υφεθούν ή παρέλθει τυχόν άλλο, πέρα από COVID-19, πρόβλημα υγείας, χωρίς να είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.
    • Εάν ο μαθητής είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 παραμένει σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου. Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ο μαθητής πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Ως ημέρα 0 θεωρείται η ημέρα λήψης της θετικής εργαστηριακής διάγνωσης.

    Ο μαθητής μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών. Αν ο πυρετός επιμένει συστήνεται η παράταση της απομόνωσης εντός της οικείας μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Για την επιστροφή στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ ούτε η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. θεράποντος ιατρού. Οι μαθητές όταν επιστρέφουν στο σχολείο υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα λήξης της απομόνωσης.

    Ευχόμαστε υγεία και καλή σχολική χρονιά σε όλους!